Thé Lau met Paskal Jakobsen van BLØF
NOS Nieuws

'Thé, bedankt! Dapper gestreden makker!'

Na de dood van Thé Lau, de voorman van The Scene die gisteren op 62-jarige leeftijd overleed, hebben honderden mensen een boodschap achtergelaten op condoleanceregisters op internet. Ook veel bekende Nederlanders laten van zich horen op Twitter. Ze halen herinneringen op en steunen de nabestaanden.

Muziekband BLØF staat op zijn website stil bij het overleden van Thé Lau. "Als we alle bijzondere momenten die we met Thé gedeeld hebben moeten beschrijven, wordt het al gauw een boek. Maar nu het nieuws dat hij er niet meer is langzaam bij ons indaalt, kunnen we niet anders dan terugdenken aan een van de meest bijzondere mensen uit de Nederlandse muziekwereld."

Radio-dj Jeroen van Inkel twittert: Vaarwel Thé Lau. Vanavond maar eens goed Blauw worden in zijn naam. Discjockey Fedde Le Grand zegt dat hij vereerd is dat hij onlangs nog een remix mocht maken van een van de tracks van Thé Lau.

3FM-dj Gerard Ekdom noemt het "verdrietig nieuws" dat de zanger is overleden.

Zanger Ali B. bedankt Thé Lau voor de inspiratie en voor zijn muzikale erfenis. Singer-songwriter Tim Akkerman schrijft: En daar was je laatste zucht op deze planeet die jij achterlaat met je prachtige teksten en stem. Rust zacht.

Rob de Nijs noemt Lau in zijn afscheidstweet een "warme, vriendelijke en talentvolle man".

Thomas Acda citeert een deel van het nummer Rigoureus: ...en doe het rigoureus en onverwacht rigoureus en ondoordacht rigoureus door dik en dun rigoureus maar altijd uit het hart.

Cabaretier Freek de Jonge schrijft "dapper gestreden makker!" en plaatste een tekst die hij in 1973 voor Thé Lau schreef.

Uitgeverij Lebowski noemt Thé Lau "een man van welgekozen woorden". Volgens de uitgeverij was het Lau's grote wens om naast een succesvolle carrière als muzikant "ook in de literaire arena, als schrijver, een plek te vinden".

Eurocommissaris Timmermans bracht vanmiddag op geheel eigen wijze een eerbetoon aan de zanger door een betoog tijdens een debat over migratie te beëindigen met een zin uit een van de bekendste nummers van The Scene: Iedereen is van de wereld en de wereld is van iedereen.

Eerbetoon van Eurocommissaris Timmermans aan Thé Lau

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl