Verdachte Dylann Roof bij zijn voorgeleiding EPA

Schutter Charleston toont geen emotie bij voorgeleiding

tijd van publicatie

In Charleston is de man die gisteren in een kerk negen mensen doodschoot, via een videoverbinding voor de rechter verschenen. In de rechtszaal waren nabestaanden van de slachtoffers aanwezig. 

Dylann Roof verscheen, staand in de gevangenis en met handboeien om, op een videoscherm in de rechtszaal. Hij vertelde de rechter dat hij 21 jaar oud is en geen werk heeft. Hij antwoordde kort op de vragen van de rechter. 

Roof bekende eerder vandaag dat hij schuldig is aan het bloedbad in de historische kerk in Charleston, die voornamelijk door zwarte gelovigen werd bezocht. 

Racist

Een getuige heeft onder ede verklaard dat Roof meerdere keren op elk slachtoffer heeft gevuurd. Hij maakte daarbij ook racistische opmerkingen. 

Ook zijn vroegere vrienden en schoolkameraden vertelden dat Roof vreesde dat "zwarten de wereld zouden overnemen". Volgens een van zijn ondervragers wilde hij 'een rassenoorlog' ontketenen met zijn daad. 

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Schutter Charleston emotieloos bij horen verdriet nabestaanden

Het Openbaar Ministerie heeft Roof aangeklaagd voor negenvoudige moord en verboden wapenbezit. Justitie onderzoekt of de zaak kan worden behandeld als een daad van binnenlands terrorisme en ziet de schietpartij als een 'hate crime'. 

Vergiffenis

De nabestaanden voerden ook het woord in de rechtszaal. De moeder van een slachtoffer zei tegen Roof dat elke vezel in haar lichaam pijn doet. De dochter van een ander slachtoffer verklaarde huilend dat ze Roof vergiffenis schenkt.

Roof reageerde niet en toonde geen emotie bij de woorden van de nabestaanden.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Dominee Pinckney blijft inspiratiebron

STER Reclame