Team Alvimedica in Scheveningen
NOS Sport

Alvimedica als eerste in Scheveningen, Brunel vierde

De boot van Team Alvimedica is donderdagnacht even na 01.30 uur als eerste aangekomen in Scheveningen tijdens de negende etappe van de Volvo Ocean Race. Er vielen geen punten te verdienen in de Zuid-Hollandse badplaats; het betreft een pitsstop richting finishplaats Göteborg.

De boten vertrekken zaterdag vanaf 12.00 uur weer met de voorsprong die ze de afgelopen dagen vanuit Lorient hebben opgebouwd. Tot die tijd zijn ze te bewonderen in de Scheveningse haven, waar het Volvo Ocean Race Festival wordt gehouden. Optredens van onder meer Golden Earring, Anouk en Typhoon staan nog op het programma.

Eindsprint

Het was een bijzonder spannende eindsprint richting Scheveningen. Drie boten (Dongfeng Race Team, Mapfre en het Nederlandse Team Brunel) voeren voor de Engelse kust en de andere vier (Team Alvimedica, Abu Dhabi Ocean Racing, Team SCA en Team Vestas Wind) kozen ervoor om bij de Franse kust te blijven.

Team Brunel finishte uiteindelijk als vierde. De Nederlandse boot kwam ruim tweeënhalf uur na Team Alvimedica aan in Scheveningen. De laatste boot die aankwam, Team SCA, gaf ruim vierenhalf uur toe.

Team Abu Dhabi is al zeker van de eindzege in de Volvo Ocean Race, die in oktober in Spanje van start ging. Team Brunel verdedigt in de afsluitende etappe de tweede plaats.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl