Ex-neuroloog Ernst Jansen Steur
NOS Nieuws

'Slachtoffers Jansen Steur staan met lege handen'

Letselschadespecialist Yme Drost is teleurgesteld dat ex-neuroloog Ernst Jansen Steur in hoger beroep is vrijgesproken van alle medische delicten. Drost stond twee patiënten bij. "De slachtoffers staan in strafrechtelijke zin met lege handen."

Jansen Steur stelde tussen 1997 en 2003 verkeerde diagnoses. Hij hield patiënten voor dat zij ernstig ziek waren, terwijl dat niet zo bleek te zijn. Het hof vindt dat opzettelijk handelen door Jansen Steur niet is bewezen.

Drost zegt altijd rekening te hebben gehouden met dit scenario. "Wat ik helaas had verwacht komt uit. Medisch Centrum Twente wordt beloond voor doofpotbeleid", zegt Drost. "En het OM wordt afgestraft voor het feit dat het veel te laat heeft gehandeld."

'Een arts in Nederland kan kennelijk alles fout doen, maar gaat toch vrijuit'

Toch blij

Door het getreuzel zijn volgens Drost delicten verjaard en niet ten laste gelegd. "Achteraf ben ik heel blij dat we zelf toch een tuchtrechtelijke procedure zijn gestart. Dat heeft in ieder geval gemaakt dat hij nooit meer als neuroloog aan de slag kan. Dat is eigenlijk de enige winst waar je in deze zaak van kunt spreken."

Het Openbaar Ministerie wil nog geen inhoudelijke reactie geven en eerst de uitspraak bestuderen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl