NOS Nieuws

'Geef je baby geen dieetvoeding tot je weet of het goed is'

Ouders van kinderen met een koemelkallergie krijgen het advies hun baby niks te geven voor ze zeker weten of ze de juiste babyvoeding in huis hebben. Dat zei allergoloog Timca Bruggink vanochtend in het NOS Radio 1 Journaal.

Gisteren werd bekend dat er van Nutricia dieetvoeding voor baby's met vervalste etiketten in de handel is. Daarin zit mogelijk koemelk. Volgens Nutricia heeft "een onbekende derde partij" de etiketten op de melkpoederblikken vervalst.

Ademhalingsproblemen

ouders: 'pas op met babymelk'

Bruggink noemt dat een "ernstige situatie". In Nederland hebben zo'n 7000 baby's een koemelkallergie. Hoe deze baby's reageren als ze koemelk binnenkrijgen, is afhankelijk van de mate waarin ze allergisch zijn.

Bij een milde vorm van de allergie komen klachten voor als eczeem en darmklachten. Bij een kleinere groep kunnen ook astmatische klachten optreden. De baby's die het meest allergisch zijn, zwellen op en krijgen ernstige ademhalingsproblemen. Zij kunnen er zelfs aan overlijden.

OPROEP: Wij zijn op zoek naar ouders die de speciale melkpoeder van Nutrilon kopen (varianten Pepti 1en 2). Maak jij je zorgen over de dieetvoeding met valse etiketten? Ben je overgestapt naar een ander merk? Mail NOS-redacteur Josephine.Truijman@nos.nl.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl