De melkpoederblikken van Nutrilon Pepti 1 en Pepti 2

Nutricia waarschuwt voor vervalste etiketten op babymelk

Nutricia waarschuwt dat er mogelijk koemelk zit in dieetvoeding voor baby's met een koemelk-allergie. Volgens Nutricia heeft "een onbekende derde partij" de etiketten op de melkpoederblikken vervalst.

In blikken met Nutrilon Pepti 1 en Nutrilon Pepti 2 kan daardoor Nutrilon Nenatal 1 zitten. Dat is babymelk voor te vroeg geboren kinderen. Baby's met een koemelk-allergie kunnen door het drinken ervan "ernstige allergische reacties" krijgen.

Advertenties

Nutricia zegt dat de blikken met de vervalste etiketten niet te koop zijn bij winkels of apotheken die hun producten direct van Nutricia krijgen. Ook zijn de blikken niet verkocht via de webshop van Nutricia.

Een woordvoerder zegt dat ze alleen verkrijgbaar waren "buiten de reguliere verkoopkanalen". Dat kunnen ook winkels zijn die geen officieel verkooppunt van Nutricia zijn.

Volgens de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit en Nutricia zijn nog geen gevallen bekend van ziek geworden baby's.

De politie onderzoekt de vervalsing van de etiketten. Nutricia start morgen een landelijke advertentiecampagne om mensen te waarschuwen. Consumenten met vragen kunnen contact opnemen met de Nutricia Kindervoeding Service op het nummer 0800 0222626.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl