Guus Hiddink en Danny Blind
NOS Voetbal

'Hiddink denkt na over stap terug bij Oranje'

De EK-kwalificatiewedstrijd in Letland (0-2 winst) is mogelijk al de laatste wedstrijd geweest van Guus Hiddink als bondscoach van het Nederlands elftal. Hij denkt er serieus over na een stap terug te doen tot 'senior-bondscoach' en Danny Blind na de zomer het stokje over te laten nemen.

"Ik heb mijn ideeën over een rol als senior-bondscoach", zegt Hiddink tegen De Telegraaf. "Alvorens daar een beslissing over te nemen en mee naar buiten te treden, wil ik die gedachten eerst bij wat mensen in mijn omgeving neerleggen. Hoelang dat zal duren? Oh, daar kan ik binnen een uurtje uit zijn."

Als Hiddink en Blind daar klaar voor zijn, dan is ook voor de KNVB de tijd rijp.

Bert van Oostveen, directeur betaald voetbal
Danny Blind en Guus Hiddink feliciteren elkaar met de winst op Letland

Nieuwe rol Hiddink bespreekbaar voor KNVB

Over enkele weken is er een evaluatiegesprek van Hiddink met de KNVB. Dan zal hij zijn keuze bekendmaken, maar een rol als 'senior-coach' voor Hiddink is wat betreft Bert van Oostveen zeker bespreekbaar.

"Het is de constructie zoals we zijn overeengekomen toen we met elkaar in zee zijn gegaan", stelt de directeur betaald voetbal. "In onze evaluatie zal het ongetwijfeld ter sprake komen. Als Hiddink en Blind daar klaar voor zijn, dan is ook voor de KNVB de tijd rijp."

Cruciale duels

Begin september speelt Oranje de belangrijke EK-kwalificatieduels met IJsland en Turkije. Voorlopig is de 68-jarige Hiddink nog altijd degene die Oranje naar het EK van 2016 moet loodsen. Na dat toernooi wordt Blind sowieso bondscoach.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl