NOS Nieuws

Bergstripper Dylan terug: naaktfoto leek ons wel grappig

De 23-jarige backpacker Dylan Snel is weer terug in Nederland. Vrijdag werd hij door de Maleisische rechter veroordeeld tot drie dagen cel en omgerekend 1200 euro boete voor het maken van naaktfoto's op de berg Kinabalu. Die berg is voor Maleisiërs heilig.

Dylan zei bij zijn aankomst op Schiphol spijt te hebben van zijn daad. "Het was geen vooropgezet plan. Het is spontaan ontstaan", blikt hij terug. De afgelopen week omschrijft hij als 'heel spannend'. "Ik had veel stress. Het was een heel aparte ervaring."

Kort nadat de foto's waren gemaakt, kwamen er op de Kinabalu achttien mensen om het leven door een aardbeving. De vice-premier van Maleisië zei dat het natuurgeweld een straf was voor het gedrag van Dylan en zijn reisgenoten.

"Ik had niet verwacht dat de autoriteiten zo zouden reageren", zegt Dylan nu. "Mensen vroegen om ons hoofd. We hebben nooit mensen boos willen maken. Op het moment van de foto leek het ons grappig. We waren ons er absoluut niet van bewust dat die berg als heilig beschouwd wordt. Er is nooit een kwade intentie geweest."

De drie andere toeristen die samen met Dylan terechtstonden, kregen dezelfde straf opgelegd als hij.

  • Facebook
    De bewuste naaktfoto
  • Facebook
    Dylan en zijn reisgenoten op de Kinabalu

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl