Staatssecretaris Mansveld
NOS Nieuws

Mansveld: geen excuses overheid voor Fyra-debacle

Staatssecretaris Mansveld vindt het niet nodig om haar excuses aan te bieden voor de rol van de staat in het Fyra-debacle. Vanochtend verontschuldigde waarnemend NS-topman Robbe zich voor de Fyra-enquêtecommissie voor het mislukken van het project. Hij zei dat de NS de reiziger in de kou heeft laten staan.

Mansveld, die vandaag als laatste getuige voor de commissie moest verschijnen, zei dat de Fyra niet rijdt, maar dat er wel een volwaardig en acceptabel alternatief is, dat rekening houdt met de wensen van de reiziger. De staatssecretaris wacht nu de conclusies van de enquêtecommissie af en zal daarna namens het kabinet reageren.

Indrukwekkend

Commissievoorzitter Van Toorenburg vindt het geen taak van de commissie om nu te zeggen of de overheid excuus moet maken voor de gang van zaken rond de Fyra. "Daar gaan wij als commissie nu niet over." Ze noemde het wel indrukwekkend dat de NS zich wel heeft verontschuldigd.

De enquêtecommissie heeft de afgelopen vier weken veertig getuigen in het openbaar gehoord. De komende tijd werken de commissieleden het rapport uit. Van Toorenburg hoopt dat het voor het herfstreces van de Kamer klaar is. Ze wil niet vooruitlopen op de conclusies.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl