De Franse justitie gaf een persconferentie over het ongeluk met Germanwings
NOS Nieuws

Co-piloot Germanwings zag laatste maand zeven artsen

De co-piloot die in maart opzettelijk een vliegtuig van Germanwings liet neerstorten, bezocht de maand voor het ongeluk zeven verschillende artsen. Onder hen waren drie psychiaters, zei de Franse justitie op een persconferentie.

Enkele van de artsen vonden dat co-piloot Andreas Lubitz onder zijn omstandigheden niet in staat was om een vliegtuig te besturen. Toch brachten ze zijn werkgever Germanwings hiervan niet op de hoogte, omdat artsen in Duitsland een geheimhoudingsplicht hebben.

Artsen in Duitsland mogen alleen informatie geven over patiënten als bewezen kan worden dat de patiënt van plan is een ernstig misdrijf te begaan.

Personferentie Gemanwings

De laatste vijf jaar van zijn leven bezocht Lubitz 41 artsen. Hij had oogproblemen die mogelijk werden veroorzaakt door zijn psychische problemen. De zichtklachten waren mogelijk zo ernstig dat hij vreesde zijn baan als piloot te verliezen.

De Franse justitie opende vandaag een onderzoek naar de ramp met het toestel van Germanwings. Er is een team van rechters benoemd, dat zich gaat buigen over de vraag of de luchtvaartmaatschappij of andere instanties iets verweten kan worden ten aanzien van het toezicht op de psychische toestand van de co-piloot.

De co-piloot liet de Airbus A320 van Germanwings neerstorten in de Franse Alpen tijdens een vlucht van Barcelona naar Düsseldorf. Alle 150 inzittenden kwamen om het leven.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl