Andreas Lubitz
NOS Nieuws

'Gekwelde' co-piloot had ook oogproblemen

Andreas Lubitz, de co-piloot die het Germanwings-toestel met alle 150 inzittenden volgens onderzoekers doelbewust liet crashen was ook onder behandeling voor oogproblemen. De klachten waren mogelijk zo ernstig, dat zijn toekomst als piloot op het spel stond.

Dat melden twee goed geïnformeerde bronnen aan The New York Times.

Eerder werd al bekend dat Lubitz psychische problemen had en daarvoor onder behandeling stond bij meerdere artsen. Hiervan was zijn werkgever Germanwings niet op de hoogte. Tijdens een huiszoeking zijn donderdag antidepressiva gevonden, zo werd vandaag bekend. Ook zou Lubitz op de dag van de crash een doktersverklaring hebben gekregen om zich ziek te melden.

Na huiszoekingen is dat papier in stukken gescheurd bij hem thuis aangetroffen. Zijn werkgever wist niet dat Lubitz ziek was.

Het is onbekend hoe ernstig de oogproblemen van Lubitz waren en of ze iets te maken hadden met zijn psychische gesteldheid. Een bron uit de omgeving van het onderzoeksteam zegt dat niet kan worden uitgesloten dat problemen met zijn zicht een psychische oorzaak hadden.

Ex doet boekje open

Een 26-jarige stewardess is naar eigen zeggen de ex-vriendin van Lubitz. Zij vertelde de Duitse krant Bild dat Lubitz rondliep met het idee om "een spectaculair gebaar te maken waardoor iedereen zich zou herinneren wie hij was".

Hij zou een "gekwelde" man zijn, die goed kon verbergen wat er met hem aan de hand was. Volgens de vrouw werd Lubitz vaak 's nachts wakker en schreeuwde hij "We gaan eraan!"

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl