Barack Obama, Angela Merkel en François Hollande
NOS Nieuws

Pr-machine van Beieren draait tijdens de G7 op volle toeren

Drukte in Zuid-Duitsland vanwege de G7-top. Twee dagen waarop de ogen vanuit alle hoeken van de wereld gericht zijn op Beieren. En daar maakt de deelstaat flink gebruik van.

Voor lokale overheden een mooi moment om zich van de beste kanten te laten zien. Prachtige foto's en video's en één en al vrolijkheid, zo lijkt het. Lokale bevolking in klederdracht en een toplocatie voor een topoverleg. De gezelligheid straalt er vanaf, 'one big happy family'.

  • AFP
    Het 'familiefoto-momentje' werd vervroegd, zodat er zonnige foto's gemaakt konden worden
  • Reuters
    De Canadese premier Stephen Harper met Barack Obama en Angela Merkel
  • AFP
    De wereldleiders lijken het erg naar hun zin te hebben
  • Reuters
    Inwoners van Kruen luisteren naar Barack Obama en Angela Merkel
  • AFP
    Obama geniet in het zonnetje van een typisch Beiers (alcoholvrij) biertje
  • AFP
    President Hollande wordt in een golfkarretje naar het Elmau-slot gereden
  • AFP
    De lokale bevolking heeft zich in traditionele kledij gehesen
  • AFP
    De Franse president Hollande werd in stijl ontvangen

Daarnaast doen de lokale overheden er alles aan om de bevolking zoveel mogelijk tevreden te houden en gasten een goede indruk van de regio te geven. Ook journalisten worden niet overgeslagen. "Ze delen massaal cadeautjes uit", zegt correspondent Jeroen Wollaars.

"Bij aankomst op de luchthaven kregen we een heel pretpakket overhandigd. We kregen een soort peperkoek in hartvorm omgehangen met de tekst: 'Beieren, hier ben ik thuis'. Ook kregen we een sleutelhanger met een linkje naar een website waar we rechtenvrij en kosteloos beeld kunnen downloaden."

Het 'familiefoto-momentje' werd vervroegd, zo stond op Twitter, waardoor de diepe kleuren van Beieren door de zon nog even flink worden geaccentueerd.

Ook een pr-stunt? Jeroen denkt van niet. "Het zal vooral een praktische reden hebben. Het heeft gisteren enorm hard geregend hier en het hangt vandaag ook in de lucht. Ik denk dat ze een fotoshoot in doorweekte pakken niet echt zien zitten."

Pr of niet, de inspanningen van Beieren leveren in elk geval fraaie beelden op.

De G7-top, zonder Rusland

het Duitse ministerie van Buitenlandse Zaken stuurde later op de dag twee tweets de wereld in met foto's van werksessies.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl