Een klant bij de balie van Ziggo
NOS Nieuws

Moederbedrijf Ziggo bespreekt fusie met Vodafone

Liberty Global, het moederbedrijf van kabelaar Ziggo, onderhandelt met telecombedrijf Vodafone over een gedeeltelijk samengaan. Dat bevestigt Vodafone, na een bericht van persbureau Bloomberg.

Een eventuele fusie heeft grote gevolgen voor de Nederlandse telecommarkt. Ziggo heeft zo'n 4,5 miljoen klanten in Nederland, Vodafone heeft er meer dan 5 miljoen. Een fusie betekent voor KPN nog grotere concurrentie.

Vorig jaar fuseerden Ziggo en UPC tot één kabelbedrijf.

Eigen netwerk

Topman John Malone van Liberty Global zei eerder dat een samenwerking met Vodafone voordelen oplevert in onder meer Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Nederland. In Nederland heeft het bedrijf met Ziggo nog geen eigen mobiele netwerk. Het bedrijf biedt wel mobiele telefonie aan, maar daarvoor huurt het capaciteit op het netwerk van Vodafone.

Het is een bekende strategie van Liberty Global om kabelbedrijven met telecombedrijven te laten samenwerken. In België kocht het bedrijf onlangs van KPN de mobiele aanbieder Base, om die op te laten gaan in kabelaar Telenet.

Giganten

Liberty Global en Vodafone zijn twee telecomgiganten die wereldwijd actief zijn. Samen hebben ze een waarde van meer dan 200 miljard euro.

Vodafone zegt dat de gesprekken in een pril stadium zijn en dat er alleen delen van het bedrijf worden verkocht, als er een deal komt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl