NOS Nieuws

Koningspaar bezoekt Nederlandse ambassadeur in VS

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn aangekomen in de VS

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn in Washington bij de Nederlandse ambassade aangekomen voor het begin van hun bezoek aan de VS. Ze dineerden in de residentie met ambassadeur Rudolf Bekink en vertegenwoordigers van denktanks, beleidsmakers en vooraanstaande Amerikanen.

Het koningspaar wilde bij het diner zoveel mogelijk experts spreken over verschillende kwesties, zoals de economie, veiligheid, klimaatverandering, privacy en vrijheid op het internet.

Aparte tafel

De koning en koningin zaten beiden aan een aparte tafel. Na het hoofdgerecht ruilden ze van plek, zodat ze beiden met zoveel mogelijk verschillende mensen konden praten.

Het officiële gedeelte begint later vandaag. Het bezoek aan de Verenigde Staten duurt tot woensdag. Ze zullen onder meer nog Grand Rapids en Chicago bezoeken. Ook staat er een ontmoeting met president Obama op het programma.

Minister Koenders van Buitenlandse Zaken reist met het koningspaar mee, net als een handelsdelegatie. De afgelopen dagen bezochten de koning en koningin Canada.

De NOS doet donderdag verslag van het officiële bezoek van het koningspaar aan de Verenigde Staten van 19.40 - 20.10 uur op NPO 2 en NOS.nl.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl