Het tweetal waar de Duitse politie naar zoekt
NOS Nieuws

Duits crimineel duo nog steeds voortvluchtig

Vijf dagen nadat een gewapende vrouw een gevangene had bevrijd in de Duitse plaats Kleef, is de politie de twee nog niet op het spoor. De autoriteiten hebben wel veel tips binnengekregen, maar de gouden tip zit er nog niet bij. De tips zijn zowel uit Duitsland als Nederland afkomstig, zegt een politiewoordvoerster.

De 27-jarige Sirat Ates zat op de forensische afdeling van een kliniek in Bedburg-Hau, net over de grens bij Nijmegen, om van zijn drugsverslaving af te komen. Vorige week donderdag werd hij onder begeleiding naar zijn behandelend arts gebracht, een paar kilometer verderop. Na het artsenbezoek verscheen de 22-jarige Nadia Lohja. Zij bedreigde de begeleider met een vuurwapen en sloeg met Ates op de vlucht.

Vervolgens bedreigde de vrouw een passerende automobilist van 75 jaar en trok hem uit zijn auto. In die auto ging het tweetal er vandoor, maar onderweg kregen ze een ongeluk. Ze lieten de auto staan en gingen er lopend vandoor.

Signalement

De politie zei eerder dat de bevrijdingsactie goed was voorbereid en verspreidde een signalement van het duo. De autoriteiten waarschuwen dat de twee bewapend kunnen zijn.

Ates in 2012 veroordeeld tot 6,5 jaar cel voor een gewelddadige roofoverval op een woning, die hij pleegde met drie anderen, onder wie de vrouw. Zij kreeg geen celstraf opgelegd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl