Duitse politie zet een weg af
NOS Nieuws

Gewapende vrouw bevrijdt psychiatrisch patiënt in Kleef

In de Duitse stad Kleef, net over de grens bij Nijmegen, heeft een gewapende vrouw een psychiatrische patiënt bevrijd. Dat gebeurde voor de deur van zijn behandeld arts waar hij onder begeleiding naartoe was gereden.

De 27-jarige patiënt was van een psychiatrische kliniek 5 kilometer verderop naar de arts gebracht. Toen de begeleider de auto had geparkeerd, verscheen de vrouw. Zij bedreigde de begeleider met een vuurwapen.

Vervolgens bedreigde de vrouw een passerende automobilist. In die auto ging het tweetal er vandoor, maar dat liep niet naar verwachting. Onderweg kregen ze een ongeluk. Daarna lieten ze de auto staan en gingen er lopend vandoor. Ze zijn nog steeds voortvluchtig.

Niet gevaarlijk

De politie zegt dat de bevrijdingsactie goed was voorbereid. Een woordvoerder benadrukt dat de patiënt niet gevaarlijk is en ook geen lid is van een criminele organisatie.

Ten zuiden van Kleef wordt gezocht naar het tweetal. Dat gebeurt onder meer met helikopters en ook de Nederlandse politie helpt inmiddels bij de zoekactie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl