Van der Steur geeft een persconferentie
NOS Nieuws

'Onderzoek naar wetswijziging tegen motorbendes'

Minister Van der Steur gaat onderzoeken of de wet kan worden aangepast, zodat criminele motorbendes kunnen worden verboden. Dat zei de minister van Veiligheid en Justitie na een gesprek met politie, bestuurders en het Openbaar Ministerie in Limburg.

"In principe kunnen we al verenigingen verbieden. Dat is bijvoorbeeld gebeurd bij pedofielenvereniging Martijn", zei Van der Steur. "Maar mocht het nou niet lukken bij de motorbendes, dan gaan we kijken of een wetswijziging mogelijk is."

Vechtpartijen

Burgemeester Hoes van Maastricht, die de aanpak van motorbendes in Limburg coördineert, noemde dat een goede ontwikkeling. "Dat is een goed signaal naar de motorbendes, maar belangrijker is dat we gewoon genoeg mensen op straat hebben."

Van der Steur zei daarover dat Limburg de agenten krijgt die nodig zijn om criminele motorbendes aan te pakken. Maar hij deed geen concrete belofte.

"Ik heb herbevestigd dat als het nodig is om meer mensen hier in te zetten tegen de motorbendes, de politie die krijgt", aldus Van der Steur. Het gaat dan om tijdelijke politie-inzet. Burgmeester Hoes teleurgesteld over die uitspraak. "We hebben gewoon meer nodig", zei Hoes.

De incidenten in Limburg zijn het afgelopen jaar behoorlijk toegenomen. Het gaat onder meer om bedreigingen en vechtpartijen waarbij mogelijk ook geschoten is.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl