NOS Nieuws

Trijntje: jammer, we hebben alles gegeven

'We hebben alles gegeven. Het is gewoon jammer'

"Ik ben niet boos of teleurgesteld. Ik ben blij en dankbaar dat ik dit heb meegemaakt", zegt Trijntje Oosterhuis na haar uitschakeling in de halve finale van het Eurovisie Songfestival.

"We hebben alles gegeven. Het is gewoon jammer", zegt ze tegen de NOS. "Ik had hier best nog wat langer willen blijven", zegt ze doelend op de finale, die zaterdag wordt gehouden.

Ze had vooraf behoorlijk last van zenuwen. "Het was zo zenuwslopend, mijn hart klopte in mijn keel. En dat terwijl ik al 25 jaar zangeres ben en wel wat ervaring heb." Haar deelname ziet ze daarom toch als een overwinning. "Ik voel mezelf een winnaar, want ik had iets te overwinnen en dat is gelukt."

Je moet er niet van uitgaan dat je wint, je moet gewoon alles geven.

Zangeres Trijntje Oosterhuis

Toen de finalisten een voor een werden bekendgemaakt, zag ze haar kansen op de finale al snel kleiner worden. "Op een gegeven moment gingen er landen door waarvan wij het niet hadden verwacht. Het lijstje werd steeds korter."

Met de halve finale achter de rug raadt ze andere Nederlandse artiesten aan om vooral mee te doen aan het Songfestival. "Maar dan moet je er niet van uitgaan dat je wint. Je moet gewoon alles geven wat je hebt. Ik heb mezelf vanavond op het hakblok gelegd, met alle risico's van dien."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl