VVD-fractievoorzitter Zijlstra met de drie leiders van de 'constructieve oppositie'
NOS Nieuws

Dijsselbloem nodigt 'bevriende oppositie' uit

Minister Dijsselbloem wil ook dit jaar met de oppositiepartijen D66, ChristenUnie en SGP overleggen over de begroting. Bij RTL Z zei hij dat hij de drie graag wil bijpraten. Hij gaat ook proberen hun steun te krijgen.

De afgelopen jaren sloot het kabinet akkoorden met de 'bevriende oppositie' over de begroting om verzekerd te zijn van een meerderheid in de Eerste Kamer. Volgende week dinsdag kiezen de leden van Provinciale Staten de Eerste Kamer.

Geen meerderheid meer

Zeer waarschijnlijk heeft de coalitie daarna ook met D66, ChristenUnie en SGP geen meerderheid meer in de senaat, maar Dijsselbloem hoopt toch op hun steun. Hij wilde al eerder met hen praten, maar dat werd uitgesteld in verband met de crisissfeer rond de bed-bad-broodregeling.

De minister benadrukte dat het kabinet de begroting voor volgend jaar pas afmaakt in augustus en dat die op Prinsjesdag wordt ingediend bij de Tweede Kamer. Hij wilde niet veel zeggen over de inhoud, maar hij zei wel dat het kabinet extra lastenverlichting wil geven. Volgens hem ligt het ook voor de hand om te kijken of er meer geld naar defensie kan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl