AFP
NOS Nieuws

Dodental na nieuwe aardbeving Nepal loopt op

Bij een nieuwe, zware aardbeving in Nepal zijn zeker 40 doden gevallen en bijna 1000 mensen gewond geraakt. Gevreesd wordt dat het dodental nog verder oploopt. In de buurlanden India en China zijn zes mensen omgekomen.

Het epicentrum van de aardbeving lag dicht bij de Mout Everest, aan de grens met China. De aardschok deed zich voor op een diepte van 19 kilometer en had een kracht van 7,3 op de schaal van Richter.

De beving was te voelen tot in China, het noorden van India en Bangladesh. Ook in Indiase hoofdstad New Delhi trilden gebouwen en huizen.

Paniek

Het KNMI zegt dat het om een nieuwe beving gaat, niet om een naschok. Het epicentrum van de beving van vanochtend ligt op 200 kilometer afstand van die van de zware aardbeving van 25 april. Binnen een half uur na de beving van vanochtend waren er naschokken met een kracht van 5,6 en 6,3 op de schaal van Richter.

De beving veroorzaakte paniek in de hoofdstad Kathmandu, op minder dan 200 kilometer ten westen van het epicentrum. Een ziekenhuis werd in allerijl ontruimd.

De regering van Nepal kwam na de aardbeving in spoedzitting bijeen. Het vliegveld van Kathmandu was enkele uren gesloten voor al het vliegverkeer.

Gebouwen die bij de vorige aardbeving schade hadden opgelopen, zijn nu ingestort.

 • EPA
  Paniek onder de inwoners van Kathmandu
 • EPA
  De beving was te voelen tot in de Indiase hoofdstad New Delhi
 • AFP
  Mensen in de Kathmandu gaan de straat op na de nieuwe aardbeving
 • AFP
  Geëvacueerde ziekenhuispatiënten op stretchers na de beving

De verwoestende beving van ruim twee weken geleden had een kracht van 7,8 op de schaal van Richter. Het dodental staat op ruim 8000. Er zijn bijna 18.000 gewonden.

Karin Hulshof, directeur van een regionaal kantoor van UNICEF in Kathmandu, vertelde aan de NOS dat de nieuwe beving 20 tot 30 seconden duurde en mensen doodsbang maakte.

Op een filmpje op Twitter is te zien hoe mensen op het vliegveld van Kathmandu reageren op de nieuwste beving. Iedereen rent naar buiten en grijpt naar zijn telefoon.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl