Kim Polling pakt zilver bij haar rentree op de tatami
NOS Sport

Polling kan terugkeer niet bekronen met goud

Kim Polling heeft bij het grandslamtoernooi in het Azerbeidzjaanse Bakoe zilver gepakt in de klasse tot 70 kilogram. De Nederlandse judoka verloor in de slotfase van de eindstrijd met ippon van de Britse Sally Conway.

Polling won op weg naar de finale met waza-ari van de Spaanse Maria Bernabeu en Linda Bolder, die tegenwoordig voor Israël uitkomt, en met ippon van de Française Marie Eve Gahie.

In de finale stond Polling, die na een rustperiode van vier maanden weer op de mat stond, lang met yuko voor, maar tien seconden voor tijd werd ze op haar rug gegooid.

Polling was sinds december niet meer in actie gekomen en raakte onlangs Marjolein van Unen kwijt als persoonlijke coach. In Bakoe werd ze bijgestaan door Maarten Arens.

"Ik ben echt heel blij met mijn zilveren rentree. Ik wist niet wat ik kon verwachten en ben blij dat ik vandaag weer plezier in het spelletje had en 'gewoon' weer een medaille pak", zei Polling achteraf.

Brons Van Emden

Anicka van Emden haalde brons in de klasse tot 63 kilogram. In de halve finales was ze niet opgewassen tegen de Duitse Martyna Trajdos, maar in de troostfinale nam ze de Braziliaanse Ketleyn Quadros in een houdgreep.

Polling verliest finale bij rentree

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl