ANP

In een poging om meer klanten te trekken die gezond willen eten gaat McDonald's gerechten aanbieden met boerenkool.

De doodgewone boerenkool, in 't Engels kale geheten, is in de VS al een tijdje populair onder gezondheidsfanaten en hipsters. Het wordt er gezien als superfood.

McDonald's gaat in Canada salades verkopen met boerenkool en in een paar filialen in California test het een ontbijt met boerenkool, eiwit, kalkoen en spinazie. Of de boerenkoolgerechten ook naar Nederland komen is onbekend.

Nooit boerenkool

De stap is opmerkelijk omdat het bedrijf in een commercial eerder dit jaar gezonde producten als quinoa, Griekse yoghurt en boerenkool juist nog belachelijk maakte. "Dit zal nooit boerenkool zijn", zegt de commentaarstem in die reclame als er wordt ingezoomd op de sla op een Big Mac.

De grootste fastfoodketen ter wereld presenteerde onlangs teleurstellende cijfers. Het aantal bezoekers loopt wereldwijd fors terug. De nieuwe topman kondigde deze week een nieuwe strategie aan om weer te groeien. Hij wil van McDonald's een "modern, vooruitstrevend hamburgerrestaurant" maken. Daar hoort dus blijkbaar ook boerenkool bij. 

STER reclame