NOS NieuwsAangepast

Stef en Sofie: we zijn in elk geval veilig nu

Luister naar het eerste contact tussen Stef en Sofie en hun ouders

Het was wel gevaarlijk maar we hadden wel genoeg te eten en te drinken. We zijn nu in de volgende stad.

Stef Steffens in gesprek met zijn vader

In Nepal zijn zes Nederlanders in veiligheid gebracht, die na de aardbeving vastzaten in onherbergzaam gebied. Onder hen zijn Stef en Sofie Steffens.

Hun ouders hebben inmiddels telefonisch contact met hun kinderen gehad. De opluchting is groot. "Wat goed om jullie stem te horen! Hoe is het met jullie?", vraagt de vader geëmotioneerd aan zijn zoon.

"Het gaat wel goed", antwoordt Stef. "Het klinkt stom, maar we hadden niets te klagen waar we zaten. Nu zitten we hier weer even vast, maar we zijn in elk geval wel veilig."

De zes, onder wie ook Rosanne van Heeckeren en Fons van den Berg, zaten in de zwaargetroffen regio Langtang vlak bij Bamboo Village en konden de vallei waarin ze zaten niet uit.

Rosanne en Fons

Voorlopig niet verder

De zes Nederlanders zijn nu op een legerbasis in Dhunche. Vanuit de vallei waar ze vastzaten zijn ze met een helikopter opgehaald. Ze kunnen voorlopig nog niet verder reizen. De komende dagen zal er volgens de autoriteiten geen helikopter op de basis landen. De zes willen zo snel mogelijk naar de hoofdstad Kathmandu.

Een helikopter? Ik weet niet of dat gaat lukken. Er zitten hier zoveel mensen.

Sofie Steffens in gesprek met haar vader

De families van de zes Nederlanders proberen met het ministerie van Buitenlandse Zaken te regelen dat ze snel van de basis worden opgepikt. Sofie durft dat nog niet te geloven. "Ik weet niet of dat gaat lukken hoor", zegt Sofie. "Er zitten hier zoveel mensen."

Daarna wordt het gesprek overstemd door een overvliegende helikopter en nemen ze afscheid van elkaar.

Hulpoproep

De families hebben zich de afgelopen dagen flink ingezet om aandacht voor de zes te vragen. Zo plaatste een vriendin van de gestrande Rosanne van Heeckeren en Fons van den Berg een hulpoproep op Facebook.

De families zaten een paar dagen in onzekerheid. De ouders van Stef en Sofie Steffens kregen dinsdag te horen dat hun kinderen ongedeerd waren.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl