NOS Nieuws

Correspondent Joeri Boom: stille paniek in Kathmandu

Joeri Boom: 'Stille paniek zie ik overal om me heen'

"Stille paniek zie ik overal om me heen", zegt correspondent Joeri Boom. Hij is gisteravond aangekomen in Kathmandu.

De inwoners van de Nepalese hoofdstad zijn bang dat er op elk moment weer een heftige naschok kan komen. Hoewel het regent, hebben ze opnieuw op straat geslapen. Provisorisch hebben ze snel tentjes gemaakt met alles wat ze maar konden vinden, vooral landbouwzeil.

Volgens Boom komt het leven in het centrum wel weer langzaam op gang. "Er is weer verkeer en ik zie mensen met eten. De markten zijn nog dicht, maar blijkbaar is er weer aanvoer van voedsel."

Mensen zijn bij de ingestorte Dharahara-toren bezig met het losbikken van historische steentjes.

Correspondent Joeri Boom

Reddingswerkzaamheden ziet Boom niet meer. "Ik ga ervan uit dat die zijn geweest. Ik heb gehoord dat er twee mensen hier in deze buurt onder het puin zijn weggehaald. Ik ruik ook geen lijkenlucht."

Wel zijn er volgens Boom bij de ingestorte Dharahara-toren mensen bezig in het puin. Zij proberen historische steentjes los te bikken.

Intussen komen er op het vliegveld van Kathmandu hulpvluchten aan. Zelfs tijdens een naschok gisteravond mochten ze landen.

"De vlucht waarin ik zat mocht dat niet. Waarschijnlijk dachten ze als er iets misgaat, komt bij een hulpvlucht alleen de bemanning om en sterven er bij een lijnvlucht enkele honderden passagiers."

Er komen ondertussen ook steeds meer buitenlandse reddingswerkers aan in Nepal, zoals uit de buurlanden India en China.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl