Tenten in de buitenwijken van Kathmandu
NOS NieuwsAangepast

Ongeveer 350 Nederlanders in Nepal

Het ministerie van Buitenlandse Zaken maakt uit informatie van reisbureaus en familieleden en kennissen op dat er ongeveer 350 Nederlanders in Nepal zijn. Met zo'n 100 Nederlanders in Nepal is nog geen contact mogelijk geweest. Het is moeilijk contact te krijgen omdat verbindingen zijn uitgevallen of beschadigd. Volgens het ministerie zijn er geen berichten over Nederlandse slachtoffers.

Hulporganisatie SOS International heeft met zo'n 190 Nederlanders contact gehad. Barry Rigter van SOS International zegt tegen de NOS dat ongeveer 40 van hen graag terug willen naar Nederland.

Hij denkt dat dat aantal wel zal oplopen omdat er nog steeds naschokken worden gevoeld. SOS werkt aan de repatriëring van mensen die naar Nederland willen. Volgens de organisatie komen ze volgende week op verschillende dagen aan in Nederland.

Contact

Familieleden of kennissen die van het ministerie van Buitenlandse Zaken informatie willen ontvangen over de toestand in Nepal kunnen bellen met 070-3486486 of mailen met dcv-ca@minbuza.nl.

Lijsten worden vergeleken

Er zijn volgens Rigter Nederlanders die graag verder willen reizen en mensen die terug willen naar Nederland. Het blijft aan reizigers zelf om te beslissen wat ze doen, zegt Rigter.

SOS International heeft namens verzekeraars contact met Nederlanders in Nepal.

Het ministerie en SOS International hebben beide contact met reizigers in het gebied en ze overleggen geregeld. De lijsten van de mensen die gesproken zijn, worden constant met elkaar vergeleken.

'Ik weet niet hoe ik het heb overleefd'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl