Schade in de Indiase stad Siliguri
NOS Nieuws

Aardbeving treft ook India, Tibet en Bangladesh

De aardbeving die Kathmandu heeft getroffen, heeft tot doden en gewonden geleid in de hele Himalayaregio. Door lawines zijn op de Mount Everest ten minste acht mensen gedood. De lichamen zijn geborgen, maar het is niet duidelijk hoeveel mensen er nog vermist zijn.

In Bangladesh zijn twee doden gevallen en honderd gewonden, in Tibet zijn zes mensen gedood. In India zijn zeker twintig mensen om het leven gekomen. Tientallen raakten gewond.

De aardbeving is tot in New Delhi gevoeld, 800 kilometer verder. Ook in Lahore, Pakistan, 1140 kilometer van Kathmandu is de beving gevoeld.

Lawines

Ten minste dertig mensen zijn gewond geraakt door de lawines op de Mount Everest. Het basiskamp lijkt niet geraakt, maar het is onbekend hoeveel mensen de berg aan het beklimmen waren toen de lawine naar beneden kwam. De communicatie met het afgelegen gebied is erg moeizaam.

Op Twitter laat een bergbeklimmer op de Mount Everest weten dat hij moest rennen voor zijn leven. Volgens hem zijn er nog veel mensen hoger op de berg.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl