NOS Nieuws

'Als bewegen een traditie wordt, ben ik daar voor'

Interview Willem-Alexander en Máxima

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn blij dat er dit jaar zo'n 1 miljoen kinderen meedoen aan de Koningsspelen. Dat zeiden ze tegen het NOS Jeugdjournaal, dat met het koningspaar sprak ter gelegenheid van het sportevenement.

Speciaal vandaag besteden het koningspaar en scholen door heel Nederland aandacht aan het belang van een goed ontbijt en van goed bewegen. Vanochtend waren Willem-Alexander en Máxima aanwezig bij een groot ontbijt in Leiden.

Het zijn de derde Koningsspelen. Ze worden zo langzamerhand traditie, beaamde de koning. "Het is belangrijk om te bewegen. Als dat in een traditie past, ben ik daar een groot voorstander van. Het belangrijkste is dat die traditie ook inhoud heeft, met deelnemende scholen en kinderen die plezier hebben in het sporten."

Bewegen

In het gesprek benadrukten de koning en koningin het belang van een goed ontbijt. Zelf doen ze dat elke dag met yoghurt, melk en jus d'orange.

Ook bewegen Willem-Alexander en Máxima veel. Willem-Alexander staat zeker drie keer per week op de loopband en doet daarnaast de nodige oefeningen.

Máxima wandelt veel, zwemt af en toe en fietst regelmatig met haar dochters naar hockey.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl