De kist van Michael Brown vorig jaar augustus
NOS Nieuws

Familie Michael Brown klaagt Ferguson aan

De familie van Michael Brown begint een civiele rechtszaak tegen de stad Ferguson. De ongewapende zwarte tiener werd vorig jaar zomer doodgeschoten door een blanke agent. Dat leidde tot demonstraties en ongeregeldheden in Amerikaanse steden.

De familie stelt Ferguson wettelijk aansprakelijk voor de onrechtmatige dood van Michael Brown. Hun advocaten hebben aangekondigd de zaak later vandaag in te dienen bij de rechtbank in Saint Louis. Daarna worden meer details bekendgemaakt op een persconferentie.

Discriminatie

De advocaten zeiden in maart al dat er hoogstwaarschijnlijk een civiele zaak zou volgen, nadat bekend was geworden dat verantwoordelijk agent Darren Wilson niet zou worden vervolgd.

Een jury volgde Wilsons argument dat hij handelde uit zelfverdediging, tot woede van de zwarte bevolking. Het Amerikaanse ministerie van Justitie constateerde later dat er niet genoeg bewijs was om Wilson te vervolgen.

Het is voor de familie van Brown waarschijnlijk de laatste kans om iemand verantwoordelijk te stellen voor de dood van hun zoon en een schadevergoeding te eisen. Uit onderzoek kwam naar voren dat het korps in Ferguson zwarte burgers stelselmatig discrimineert.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl