NOS Schaatsen

Ook Ter Mors kiest haar eigen weg

Na Ireen Wüst kiest ook Jorien ter Mors voor haar eigen route op weg naar de Olympische Spelen van 2018. In een interview met het AD zegt de tweevoudig olympisch kampioene dat ze hierin haar "hart en gevoel" volgt.

Ter Mors kon voor het komende seizoen kiezen uit meerdere ploegen. Ze was dicht bij een akkoord met Team Continu van Marianne Timmer. "Marianne heeft een heel goed voorstel gedaan, maar het was mij net te veel gericht op het langebaanschaatsen", zegt Ter Mors.

Ter Mors wil voorlopig het langebaanschaatsen blijven combineren met shorttrack. Ze zal komend seizoen worden begeleid door Jeroen Otter en Kip Carpenter. Ze sluit overigens niet uit dat ze zich in de toekomst meer op het langebaanschaatsen gaat toeleggen en dat ze zich dan alsnog bij een commerciële ploeg zal aansluiten.

Geen succes

Het afgelopen seizoen stond Ter Mors onder contract bij de ploeg van Jillert Anema. De samenwerking werd geen succes. De schaatster bleef het hele seizoen aan de kant omdat ze overtraind was.

Begin februari werd het contract ontbonden. Ter Mors: "Het was een verloren jaar qua wedstrijden, maar mentaal niet. Ik heb weer rust in mijn lichaam, ben gretig en lichamelijk gezond."

Volgens de zaakwaarnemer van Ter Mors is er geen contact geweest tussen Ter Mors en Ireen Wüst. Een samenwerking tussen beide olympisch kampioenen is volgens hem ook onwaarschijnlijk. Net als Wüst moet Ter Mors nog wel een sponsor zien te vinden om haar project te financieren.

Ter Mors: voorlopig shorttrack en langebaan combineren

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl