NOS Schaatsen

Ook Ter Mors zelf somber over langebaanseizoen

Ter Mors: geen ruis op de lijn met Anema

Wat Jillert Anema donderdag al concludeerde, spreekt Jorien ter Mors nu ook zelf hardop uit. De overtrainde olympisch kampioene op de 1.500 meter en de ploegenachtervolging pakt in het gunstigste geval in januari de training weer op en zal daarom het huidige langebaanseizoen zo goed als zeker niet in actie komen.

"Wanneer ik weer wedstrijden rijd, weet ik niet. Pas als ik fit ben, ga ik naar wedstrijden kijken. Maar misschien is het seizoen dan al voorbij", stelt Ter Mors, die het langebaanschaatsen combineert met shorttrack.

"Langebaan wordt gewoon heel moeilijk", gaat Ter Mors verder. "Je hebt je te houden aan selectiemomenten. Die zijn straks voornamelijk met het NK allround (27 en 28 december) en in de derde week van januari. Dat wordt voor mij gewoon heel erg lastig."

Geen ruis op de lijn met Anema

Ter Mors kwam dit hele seizoen nog niet in actie. Shorttrackcoach Jeroen Otter begeleidt haar in haar revalidatie en niet schaatscoach Jillert Anema. Die moest van NOS-verslaggever Bert Maalderink horen dat Ter Mors het NK allround niet zal rijden.

"Die communicatie zal opgepakt worden", legt Ter Mors uit. "Feit is dat Jeroen mijn hoofdcoach is en Jillert sluit aan op de langebaan."

Zijn de verhoudingen nu verstoord? "Nee, ik denk dat het voorlopig wel goed zit", stelt Ter Mors. "We hebben gewoon heel weinig samengewerkt nog. Dus het contact moet opgebouwd worden."

'Allroundseizoen Ter Mors voorbij'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl