Erik ten Hag bekijkt een wedstrijd van Jong FC Twente in 2013
NOS Voetbal

FC Utrecht bevestigt komst Ten Hag

FC Utrecht heeft de komst van Erik ten Hag als nieuwe hoofdtrainer bevestigd. Hij wordt ook technisch manager in de Domstad. Ten Hag tekent voor twee seizoenen bij FC Utrecht.

De 45-jarige Ten Hag komt over van Bayern München, waar hij de afgelopen twee jaar het tweede elftal trainde. Daarvoor loodste hij Go Ahead Eagles naar de eredivisie. Hij is de opvolger van Rob Alflen, die aan het einde van dit seizoen vertrekt.

Goed moment

"Deze functie bij een mooie club als FC Utrecht, komt voor mij op een goed moment. Dit is een nieuwe uitdaging in mijn carrière", laat Ten Hag weten via de website van FC Utrecht.

"De intentie moet zijn: Utrechts voetbal. Dus: naar voren gericht, met veel strijd en emotie. Daarnaast is het mijn uitdaging om mijn voetbalfilosofie over te brengen op het eerste elftal en de rest van de technische organisatie."

De gesprekken over de komst van Jean-Paul de Jong, de beoogd assistent-trainer van Ten Hag, zijn in de afrondende fase. De Jong is nu trainer bij FC Eindhoven waarmee hij nog kans maakt om te promoveren naar de eredivisie.

Wilco van Schaik, algemeen directeur van FC Utrecht, zegt daar het volgende over: "Wij zijn in gesprek. Hij gaat zich eerst richten op de nacompetitie. Daarna praten we met Jean-Paul over de invulling van zijn functie."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl