Erik ten Hag Getty Images

Erik ten Hag wordt volgend seizoen de nieuwe hoofdtrainer van FC Utrecht. Jean-Paul de Jong zal de 45-jarige Tukker gaan assisteren. Dat melden diverse media. FC Utrecht wil het nieuws nog niet bevestigen.

Ten Hag is momenteel nog trainer van het tweede van Bayern München, maar kondigde afgelopen woensdag aan dat hij na dit seizoen vertrekt uit Beieren. Twee jaar geleden leidde hij Go Ahead Eagles naar de eredivisie. Zijn naam werd al weken in verband gebracht met FC Utrecht.

De Jong, die in de periode 1993-2007 maar liefst 370 wedstrijden voor FC Utrecht speelde, is de huidige trainer van FC Eindhoven en presteert uitstekend met de Brabantse formatie. FC Eindhoven staat op een stevige tweede plaats in de Jupiler League en mag via de nacompetitie promotie naar de eredivisie proberen af te dwingen.

FC Utrecht neemt na dit seizoen afscheid van hoofdtrainer Rob Alflen en technisch adviseur Co Adriaanse. Beide partijen kwamen na een evaluatie tot de conclusie dat "mening en visie" te veel uit elkaar liggen.

STER reclame