Het hoofdkantoor van Booking.com staat in Amsterdam
NOS Nieuws

Booking.com stopt met laagsteprijsgarantie

Boekingssite Booking.com stopt in Frankrijk, Italië en Zweden met zijn omstreden laagsteprijsgarantie. Het bedrijf zal aanbieders van hotelkamers en vakantiehuizen toestaan om op andere sites een lagere prijs aan te bieden, maar niet op de eigen site van de aanbieder.

Booking.com ligt in de genoemde landen al een tijd onder vuur van toezichthouders omdat ze de concurrentie zouden hinderen door de laagsteprijsgarantie die ze afdwingen.

'Sluwe schikking'

Booking.com zegt dat het nieuwe beleid is afgestemd met de toezichthouders in de betreffende landen en wil deze regels ook in de rest van Europa gaan invoeren, dus ook in Nederland. De Nederlandse toezichthouder ACM is hier positief over en verwacht dat dit zal leiden tot meer concurrentie.

Marketingdeskundige Max Kohnstamm, die eerder een klacht indiende over het marketingbeleid van Booking.com, is er minder over te spreken. Hij verwacht niet dat hoteliers op andere sites een lagere prijs zullen aanbieden, als ze de prijs niet vervolgens ook op hun eigen site kunnen aanbieden. Hij spreekt daarom over een 'sluwe schikking'.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl