Van Miltenburg staat de pers te woord na afloop van de affaire- Voortman
NOS Nieuws

Van Miltenburg: opstappen is nooit in mijn hoofd opgekomen

Kamervoorzitter Van Miltenburg vindt dat ze geen enkele fout heeft gemaakt in de zaak van het GroenLinks-Kamerlid Voortman. Voortman is onterecht beschuldigd van het lekken van een geheime lijst met kandidaten voor de functie van Nationale ombudsman.

Ook zegt de Kamervoorzitter dat ze nooit heeft overwogen om haar functie neer te leggen. "Het is geen moment in mijn hoofd opgekomen om op te stappen. Geen moment", aldus Van Miltenburg. "We hebben de afgelopen woensdag de hele dag met het presidium gesproken en ook daar is het geen enkel moment aan de orde gekomen."

Niet aan de orde

In de Tweede Kamer is veel kritiek op het functioneren van de VVD-politica. Ze weet de debatten niet altijd in goede banen te leiden, is slordig en maakt regelmatig vergissingen, zo luidt de kritiek.

Het is geen moment in mijn hoofd opgekomen om op te stappen

Kamervoorzitter Van Miltenburg over de affaire-Voortman
Van Miltenburg: nooit aan opstappen gedacht

Ze wil geen antwoord geven op de vraag of ze voldoende gezag heeft in de Kamer. "Die vraag moeten anderen beantwoorden", zegt ze. "Ik ben gekozen door een meerderheid van de Tweede Kamer. Ik ben Kamervoorzitter van iedereen."

Van Miltenburg heeft na urenlang overleg met Voortman afgesproken een streep onder de affaire te zetten, maar over de inhoud van de gesprekken is niets bekend.

Op de vraag of ze een goede voorzitter is, zegt ze: "Ik ben Anouchka van Miltenburg, voorzitter van de Tweede Kamer."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl