NOS Nieuws

Rutte vertrouwt op goede afloop coalitieberaad

'We werken er hard aan'

Premier Rutte gelooft dat de coalitiepartijen een oplossing vinden voor de bed-bad- en broodregeling. Op de vraag of zijn kabinet het einde van de week haalt, zegt hij: "Daar werken we altijd hard aan. Dat is elke keer weer de bedoeling."

Verder wil Rutte niets kwijt over het Torentjesoverleg dat vannacht zonder resultaat is afgebroken. "Het is ingewikkeld. Alles wat ik er nu over zeg brengt een oplossing niet dichterbij."

Vice-premier Asscher denkt ook dat VVD en PvdA eruit komen. Wanneer dat is, durft hij niet te voorspellen. "Ik stel daar nooit deadlines aan. Dat heeft niet zoveel zin. Het is complexe materie. "

Menselijke fout

Hij zegt dat het "een menselijke fout" is om tot vannacht laat door te gaan. "Je denkt dan: als we misschien nog wat doorpraten, komen we eruit. Maar op een gegeven moment ben je gewoon te moe. Achteraf denk ik dat we het onderdeel 'bed' hadden moeten laten prevaleren."

Asscher: geen deadline, complex onderwerp

Asscher ontkent dat er sprake is van een kabinetscrisis. "We zijn geconfronteerd met een uitspraak van het Comité van Ministers van de Raad van Europa waar je verschillend tegenaan kunt kijken. En het is geen geheim dat het onderwerp gevoelig ligt in de politiek."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl