Presidentskandidaat Marco Rubio AFP

Opnieuw heeft zich een presidentskandidaat gemeld voor de Republikeinse partij: het is Marco Rubio, senator voor de staat Florida. Volgens het persbureau AP heeft hij dat bekendgemaakt tijdens een telefoongesprek met sponsors van zijn aankomende campagne. 

De 43-jarige Rubio is sinds 2011 senator. Daarvoor werkte hij als advocaat. Hij is de zoon van Cubaanse immigranten. Ook was hij een tijdlang de voorzitter van het Huis van Afgevaardigden in Florida.

Tegen relatie Cuba

De Republikein is tegen het besluit van Obama om de relatie met het communistische Cuba te verbeteren. Rubio probeert vooral Spaanstalige kiezers te trekken. 17% van de Amerikaanse bevolking is Spaanstalig. 

Oud-gouverneur Jeb Bush van Florida wordt gezien als de mentor van Rubio. De broer van oud-president George W. Bush geldt zelf ook als een van de mogelijke Republikeinse kandidaten, maar hij heeft zich nog niet beschikbaar gesteld. In de peilingen ligt Rubio overigens achter op Bush. 

Het is de bedoeling dat Rubio zijn kandidatuur later vandaag officieel bekendmaakt op een grote bijeenkomst in de bekende Freedom Tower in Miami.

STER reclame