ANP
NOS Voetbal

Opnieuw drie punten aftrek voor FC Twente

FC Twente heeft opnieuw drie punten in mindering gekregen. Voor de tweede keer heeft de Enschedese club niet voldaan aan de eisen van de licentiecommissie.

De maatregel komt niet als een verrassing. Directeur Gerald van den Belt waarschuwde deze week nog dat de nieuwe straf eraan zat te komen.

“We hebben vorig jaar een te ambitieus plan van aanpak ingediend, wilden te snel uit categorie 1 en daarvoor betalen we nu opnieuw de prijs. Bij een volgende misstap komt onze licentie serieus in gevaar. Ook daarom is het goed dat we een nieuw plan van aanpak hebben geschreven en dit, na controle door de accountant, inmiddels hebben ingediend. Dat plan van aanpak ligt momenteel ter goedkeuring bij de KNVB.”

Moeilijke beslissingen

Naast de al eerder aangekondigde maatregelen voor Jong FC Twente en de vrouwentak maakte FC Twente ook bekend dat het stopt met de profscouting. Aflopende contracten van trainers en spelers worden niet verlengd en ook bij het kantoorpersoneel vallen ontslagen.

Van den Belt: “Moeilijke beslissingen. Het gaat in veel gevallen wel om collega’s, mensen die al jaren bij de club werken of zelfs jaren voor de club gespeeld hebben."

Receptie afgelast

Twente viert dit jaar het vijftigjarig jubileum en daarom stond maandagavond een feestelijke receptie gepland. Die is door de recente ontwikkelingen rond de club afgelast.

Door de hernieuwde puntenaftrek zakt FC Twente van de tiende naar de elfde plaats.

NOS
Stand eredivisie: Twente zakt van 10 naar 11

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl