Miss Etam in Rotterdam
NOS Nieuws

Vakbond hoopt op doorstart Miss Etam

De Etam Groep is hoopvol over een eventuele overname van het bedrijf, zegt de vakbond CNV. De modeketen, die uitstel van betaling heeft gekregen, heeft zo'n 200 winkels van de merken Miss Etam en Promiss.

Het CNV wil dat de keten er in het geval van een doorstart alles aan doet om de werkgelegenheid en de arbeidsvoorwaarden op peil te houden. Martijn den Heijer, onderhandelaar van CNV Dienstenbond: "Bij reorganisaties in de afgelopen twee jaar is al zowel op de werkvloer als in de winkels stevig ingegrepen. De oplossing voor Miss Etam moet daarom niet meer worden gezocht in verdere personeelsreductie."

Crisis niet voorbij

Dat Miss Etam het niet volhoudt in de retailmarkt vindt Den Heijer een zorgelijk teken. "Miss Etam wint al jaren op rij consumentenprijzen. Ook op e-commerce-gebied timmert het concern aan de weg. Als zo'n gewaardeerd bedrijf het dan niet meer redt, dan vrees je voor andere formules. Het lijkt erop dat prijs een steeds bepalender factor wordt. In die zin ligt de crisis nog steeds niet achter ons."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl