Popcorn Time is er via een omweg nu ook voor de iPhone
NOS Nieuws

Popcorn Time voor iPhone omzeilt App Store

  • Rachid Finge

    Techredacteur

  • Rachid Finge

    Techredacteur

De controversiële en Netflix-achtige streaming-app Popcorn Time is er via een omweg nu ook voor de iPhone. De app, die in Nederland populairder is dan in veel andere landen, was er al langer voor pc's en Android-toestellen.

Via Popcorn Time kun je films en series kijken zonder te betalen. De app downloadt ze in de achtergrond uit illegale bron. Popcorn Time is daarmee dus een gratis, maar ook een illegaal alternatief voor streamingdiensten als Netflix.

Meer controverse

Dat Popcorn Time nu ook uitkomt voor de iPhone is extra controversieel. Normaal gesproken komen iPhone-apps uit de App Store, die door Apple wordt beheerd en bewaakt. Apple behoudt zich het recht voor om apps niet in de App Store te plaatsen, bijvoorbeeld als die kwetsend van aard zijn, maar ook als die illegale content aanbieden, zoals bij Popcorn Time het geval is.

Om Popcorn Time toch op de iPhone te krijgen, hebben de makers een omweg gevonden. Ze hebben een speciaal installatieprogramma gemaakt dat je moet installeren op de pc. Daarna sluit je je iPhone aan op de computer met een usb-kabel, waarna Popcorn Time op de telefoon wordt geplaatst.

Het installatieprogramma maakt misbruik van een gat in de beveiliging van de iPhone om de omweg mogelijk te maken. Het ligt voor de hand dat Apple het gat in de beveiliging op termijn weet te dichten. De ontwikkelaars van Popcorn Time zeggen dat ze klaar zijn voor "alle obstakels die Apple opwerpt".

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl