Staatssecretaris Dijkhoff laat nog eens tien gezinnen onder het kinderpardon vallen.
NOS Nieuws

Dijkhoff: kinderpardon voor nog tien gezinnen

Nog eens tien buitenlandse gezinnen mogen op grond van het kinderpardon in Nederland blijven. Staatssecretaris Dijkhoff meldt aan de Tweede Kamer dat het in totaal om 37 mensen gaat.

Eerder had Dijkhoffs voorganger Teeven al 50 gezinnen die eigenlijk niet voor de regeling in aanmerking kwamen een vergunning gegeven. Van nog 42 andere gezinnen hing de uitkomst af van een uitspraak van de Raad van State.

Raad van State

Die uitspraak is inmiddels gedaan. De Raad van State was het met de staatssecretaris eens dat vreemdelingen niet langer dan drie maanden buiten beeld van de rijksoverheid mogen zijn gebleven om voor het kinderpardon in aanmerking te komen. En ze moeten zich actief inzetten om in beeld te blijven. Maar de Raad bracht ook enige nuance aan, zoals dat individuele omstandigheden aanleiding kunnen zijn om aan te nemen dat een vreemdeling niet buiten beeld is geraakt.

Naar aanleiding van die uitspraak heeft Dijkhoff de 42 dossiers nog eens bekeken; tien gezinnen krijgen alsnog een vergunning. De andere 32 komen niet in aanmerking. Maar in die zaken loopt vaak nog een beroep. In totaal hebben tot nu toe een kleine 1500 mensen van de regeling geprofiteerd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl