NOS Nieuws

Nabestaanden van de meeste Germanwings-doden ingelicht

Mensen rouwen om slachtoffers rampvlucht

Germanwings heeft na de vliegramp in de Franse Alpen contact gehad met familieleden van de meeste slachtoffers. Dat heeft president-directeur Winkelmann van de Duitse luchtvaartmaatschappij in Keulen bekendgemaakt.

27 families moeten nog worden bereikt, maar volgens Winkelmann gaan ze daar zeker in slagen met hulp van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Bij het ongeluk met de Airbus 320 zijn in totaal 150 mensen omgekomen, 144 inzittenden en zes bemanningsleden.

Winkelmann zei ernaar te streven elke getroffen familie psychologische hulp te bieden. Dat gebeurt nu al, bijvoorbeeld in het Britse Manchester en ook in Mexico.

Speciale vluchten

Met twee speciale vluchten worden nabestaanden uit Duitsland en uit Spanje morgen naar Zuid-Frankrijk gebracht, zei de directeur. Ook gaat er een toestel met Germanwings-medewerkers vanuit Düsseldorf naar de rampplaats.

Nationaliteiten

Aan boord van het ramptoestel zaten 72 Duitsers en 35 Spanjaarden, zei Winkelmann. Onder de overige 37 passagiers zijn Britten, Japanners, Australiërs, Colombianen, Argentijnen, een Mexicaan, een Belg en een Nederlandse vrouw.

Van enkele slachtoffers is de nationaliteit nog niet vastgesteld. In de meeste gevallen gaat het om mensen met een dubbele nationaliteit.

Winkelmann bedankte andere luchtvaartmaatschappijen voor hun hulp bij het uitvoeren van enkele tientallen vluchten. Een aantal piloten van Germanwings geeft er de voorkeur aan vandaag aan de grond te blijven omdat ze te zeer zijn aangeslagen door het verlies van hun collega's.

Spaanse school rouwt om Duitse leerlingen

Nederlands medeleven

De Duitse minister van Buitenlandse Zaken Steinmeier heeft Nederland bedankt voor alle blijken van medeleven na de ramp met de Airbus. Tijdens een persconferentie in Berlijn zei Steinmeier, met zijn ambtgenoot minister Koenders aan zijn zijde: "Het Nederlandse volk kent als geen ander het leed dat een vliegramp veroorzaakt."

Steinmeier zei niet alleen van de Nederlandse regering maar uit alle delen van Nederland condoleances te hebben ontvangen.

"Het Nederlandse volk kent als geen ander het leed dat een vliegramp veroorzaakt."

minister Frank-Walter Steinmeier van Buitenlandse Zaken
Steinmeier bedankt Nederland voor medeleven

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl