Het Joseph-König-Gymnasium in Haltern
NOS Nieuws

Rouwende leerlingen bijeen in gymnasium Haltern

In het gymnasium in het Duitse Haltern dat gisteren leerlingen en leraren verloor bij de vliegtuigcrash in Frankrijk, zijn de eerste scholieren gearriveerd om samen hun klasgenoten te gedenken. De school is de hele dag open voor rouwende leerlingen, ouders en docenten.

Zestien leerlingen en twee leerkrachten van het Joseph-König-Gymnasium die terugkeerden van een uitwisselingsweek in Barcelona, kwamen om bij het ongeluk met het toestel van Germanwings.

Op de trappen naar de school branden talloze kaarsen. Op een bord op het schoolplein staat: "Gisteren waren we nog met velen. Vandaag zijn we alleen."

Partnerschool

Het Christelijk College Groevenbeek in Ermelo heeft al jaren een uitwisselingsprogramma met het gymnasium in Haltern. In de eerste week van maart waren een aantal Duitse leerlingen nog een week lang in Ermelo op bezoek.

Onder hen waren geen scholieren die gisteren zijn omgekomen, omdat die in een hogere klas zaten.

De schoolleiding heeft een bericht van medeleven naar Haltern gestuurd. Later vandaag bespreken de leerlingen van het Groevenbeek College die in april naar Haltern gaan, wat ze kunnen doen om hun deelneming te betuigen.

Minuut stilte

Wereldwijd houden de medewerkers van de Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa en het dochterbedrijf Germanwings vanmorgen om 10.53 uur een minuut stilte voor hun zes omgekomen collega's.

De Duitse autoriteiten zijn nog altijd op zoek naar contactgegevens van sommige inzittenden van het ramptoestel. Onder de 150 inzittenden waren 67 Duitsers.

Pas als alle nabestaanden zijn geïnformeerd, wordt de passagierslijst vrijgegeven.

Veel verdriet om slachtoffers vliegramp Frankrijk

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl