Van Riessen richt zich nu volledig op het baanwielrennen
NOS Schaatsen

Van Riessen wil naar Zomer- én Winterspelen

Laurine van Riessen is begonnen aan haar tweede carrière als topsportster. De schaatsen zijn ingeruild voor een fiets. Over anderhalf jaar wil ze als baanwielrenster schitteren op de Olympische Spelen van Rio.

Dinsdag werd bekend dat het contract van de 27-jarige Van Riessen bij team Lotto-Jumbo niet wordt verlengd. Daarmee is de 'Road to Rio' voor Van Riessen de baanwielrenster officieel van start gegaan. Schaatsen doet ze de komende anderhalf jaar niet. "Misschien voor de lol, maar geen wedstrijden. Dat is niet te combineren."

Olympische medaille

Van een definitief afscheid van de schaatssport wil ze niets weten. "Mijn intentie is om na de Zomerspelen direct weer terug te keren op het ijs om me daar te kwalificeren voor de Winterspelen van 2018", zegt Van Riessen, die begin dit jaar zilver won bij de NK Sprint.

Vorig jaar deed Van Riessen mee een uitgebreide trainingsstage onder leiding van bondscoach René Wolff en daar dwong ze een plek af in de teamsprintploeg. Een olympische medaille durft ze nog niet te beloven: "Dat kan ik niet zeggen als ik maar twee of drie keer op de fiets heb gezeten, maar ik weet dat ik aan de voorwaarden voldoe om goed te kunnen fietsen, dus ik heb wel vertrouwen dat het kan."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl