Annette Gerritsen
NOS Schaatsen

Gerritsen en Valkenburg weg bij Jac Orie

Annette Gerritsen, Diane Valkenburg en Laurine van Riessen vertrekken bij de schaatsploeg Lotto-Jumbo, het team van coach Jac Orie. Dat heeft de ploeg dinsdag bekendgemaakt.

De contracten van de 29-jarige Gerritsen en 30-jarige Valkenburg worden niet verlengd. Van Riessen (27) gaat zich komend seizoen volledig richten op haar carrière als baanwielrenster en hoopt zich te plaatsen voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro.

Niet de gewenste successen

"De afgelopen twee jaar hebben we jammer genoeg niet de gewenste successen kunnen boeken", zegt Orie. "Daardoor was het ons duidelijk dat er een andere koers moet worden gevaren."

Gerritsen was bezig aan haar tweede periode bij Orie. In haar eerste periode boekte ze nog succes, maar na een uitstapje bij de ploeg van Marianne Timmer wist ze nooit meer haar oude niveau te vinden. De laatste grote prestatie van Valkenburg dateert uit 2013, toen ze tweede werd bij de WK allround.

Mogelijke ondersteuning voor Van Riessen

Van Riessen neemt ook afscheid van de schaatsploeg, maar Lotto-Jumbo bekijkt nog of ze haar kunnen ondersteunen in haar olympische missie. Het is nog niet duidelijk in welke vorm dat zal zijn.

Roxanne van Hemert, de vierde vrouw bij Lotto-Jumbo, is nog in gesprek met het management over haar toekomst. De ploeg is daarnaast nog in onderhandeling met andere rijdsters.

Orie: "We praten momenteel met enkele zeer talentvolle schaatssters, uit Nederland en het buitenland, en hopen op korte termijn enkele versterkingen te presenteren."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl