ANP

De nieuwe minister van Veiligheid en Justitie Van der Steur wil het werk "in de geest van Ivo Opstelten" voortzetten. De voormalig VVD-woordvoerder Justitie verheugt zich op zijn nieuwe baan.

"Het is bijzonder eervol om verantwoordelijkheid te dragen voor dit ministerie dat  staat voor de veiligheid in onze samenleving", zei Van der Steur bij de overdracht op het ministerie. Hij is Ivo Opstelten veel dank verschuldigd, zo benadrukte Van der Steur.

Verklaring Van der Steur

Buren

Van der Steur zat vier jaar naast zijn nieuwe staatssecretaris Dijkhoff in de blauwe Kamerstoelen en beiden zijn blij om samen aan het roer te staan op Justitie. "Het voelt ontzettend goed om nu buren te zijn", zei Van der Steur tijdens het korte persmoment. 

Dijkhoff zegt ook "de samenwerking voort te zetten". "Ik vind het ontzettend mooi. Veiligheid en rechtvaardigheid zijn een voorwaarde voor een fijn land", aldus Dijkhoff.

Verklaring Dijkhoff

Deal

Van der Steur en Dijkhoff zijn als VVD-woordvoerders van Justitie nauw betrokken geweest bij de affaire rond de deal die Teeven als officier van justitie sloot met de drugscrimineel Cees H. 

Uiteindelijk stapte Opstelten op nadat een afschrift van de deal toch gevonden was en Teeven ging met hem mee.

STER reclame