De FOX-gezichten Kenneth Perez en Jan Joost van Gangelen treden geregeld op in het NOS-programma Studio Voetbal
NOS Nieuws

Geen dwangsom NOS over Eredivisie-afspraken

De NOS hoeft geen dwangsom te betalen vanwege de afspraken met Eredivisie Media en Marketing CV over de betaalzender FOX Sports. De NOS heeft de afspraken over de uitzendrechten van de samenvattingen de afgelopen tijd aangepast, naar tevredenheid van het Commissariaat voor de Media.

Het commissariaat stelde eerder vast dat de afspraken in strijd waren met de Mediawet. Zo werd in de naamtitels van FOX-analisten die in het NOS-programma Studio Voetbal optraden, naar de naam FOX verwezen.

In de ogen van het commissariaat overtrad de NOS daarmee het dienstbaarheidsverbod, dat reclame voor een commerciële partij verbiedt. De NOS kreeg tot vandaag de tijd om de afspraken aan te passen, onder dreiging van een dwangsom die kon oplopen tot 1 miljoen euro.

Beroep

De NOS heeft de afspraken op drie onderdelen aangepast. Desondanks gaat de omroep in beroep tegen het eerdere besluit van het Commissariaat voor de Media. Volgens de NOS gaat het om een principieel punt.

"Alle afspraken met de Eredivisie komen voort uit eigen inhoudelijke keuzes van de NOS", stelt de omroep. Volgens de NOS heeft het commissariaat de omroep ten onrechte beticht van intenties van commerciële beïnvloeding.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl