Getty Images
NOS Voetbal

PSG-speler biedt Kuipers excuses aan

Paris Saint-Germain-speler Serge Aurier heeft zijn excuses aangeboden aan Björn Kuipers. De Ivoriaanse rechtsback had de Nederlandse scheidsrechter in een filmpje op zijn Facebook-pagina voor "vuile klootzak" uitgemaakt.

Aurier ging op zijn Twitter-pagina door het stof. "Ik verontschuldig mij bij meneer Kuipers, zijn assistenten en alle scheidsrechters voor mijn reactie na de wedstrijd tegen Chelsea."

"Mijn teamgenoten en ik zullen blijven werken aan een beter imago van Parijs in het Europese voetbal. Mijn passie en frustratie bij één wedstrijd ontlokten mij een negatieve reactie. Het werk van de scheidsrechters is niet makkelijk. Ik heb oprecht spijt."

Tuchtcommissie

De tuchtcommissie van de UEFA komt donderdag bijeen om een oordeel te vellen over de belediging van Aurier en eventueel een straf uit te spreken.

Kuipers wekte vorige week in de Champions League-wedstrijd tegen Chelsea de woede bij de PSG-spelers op door in de eerste helft Zlatan Ibrahimovic een rode kaart te geven. Aurier was geblesseerd en zag het duel op televisie.

Zlatan

Ibrahimovic uitte na het duel ook flinke kritiek op Kuipers ("hij wist niet wat hij deed"), maar misdroeg zich afgelopen weekend na de nederlaag tegen Bordeaux nog meer door te roepen dat Frankrijk een "kloteland" is zonder goede scheidsrechters.

Ook hij wordt mogelijk gestraft. De tuchtcommissie van de Franse voetbalbond neemt zijn tirade onder de loep.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl