Zlatan krijgt Franse voetbalbond achter zich aan

Zlatan: dit land verdient PSG niet!

De tuchtcommissie van de Franse voetbalbond LFP gaat Zlatan Ibrahimovics tirade over de scheidsrechters in Frankrijk onder de loep nemen. "In vijftien jaar heb ik nog geen goede scheidsrechter gezien in dit kloteland", sneerde de spits van Paris Saint-Germain na de 3-2 nederlaag bij Bordeaux.

Ibrahimovic liet ook nog optekenen dat Frankrijk PSG niet verdient. De Franse minister van sport, Patrick Kanner, eiste op Twitter excuses van de Zweed en die kwamen er ook.

Excuses

"Mijn commentaar was niet gericht tegen Frankrijk of het Franse volk", zei Ibrahimovic. "Het ging over voetbal. De nederlaag accepteer ik, maar ik accepteer het niet als de scheidsrechter de regels niet volgt. Maar mijn excuses aan de mensen die zich aangesproken voelden of het verkeerd hebben opgevat."

De nederlaag betekende voor Paris Saint-Germain duur puntenverlies in de strijd om de Franse landstitel. De boosheid van Ibrahimovic werd ingegeven door arbiter Lionel Jaffredo, die verzuimde een vrije trap toe te kennen toen Bordeaux-doelman Cédric Carrasso een bewuste terugspeelbal met de handen oppakte.

Rood tegen Chelsea

Woensdag had Ibrahimovic ook al geen goed woord over voor Björn Kuipers, die hem een omstreden rode kaart gaf in het Champions League-duel met Chelsea.

"Ik wist niet of ik moest huilen of dat ik moest lachen. Toen ik de rode kaart zag, dacht ik: hij weet niet wat hij doet", aldus de Zweed.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl