NOS Nieuws

Wethouder Venlo maakte vorig jaar 137 taxiritten

De Venlose VVD-wethouder Stephan Satijn heeft vorig jaar 137 taxiritten gemaakt op kosten van de gemeente. Bij elkaar ging het om een bedrag van ruim 9200 euro, meldt de Limburgse omroep L1. Ook voorgaande jaren declareerde hij tussen de 7000 en 10.000 euro aan taxikosten.

L1 heeft de rittenstaten bij de gemeente opgevraagd. Daaruit blijkt dat Satijn vorig jaar 185 keer door de gemeente een taxi heeft laten regelen. In 48 gevallen bleek achteraf dat het om een privérit ging; die ritten heeft hij zelf betaald. De rest kwam voor rekening van de gemeente.

Gemiddeld 67 euro

Het ging vooral om ritten binnen de gemeente Venlo, hoofdzakelijk van en naar Satijns huisadres in Velden, enkele kilometers buiten de stad. Hij liet zich veelvuldig naar zijn werk brengen, naar afspraken in de stad en weer terug naar huis. Op 9 januari 2014 ging hij met de taxi zelfs twee keer van zijn huis naar de stad en weer terug, schrijft L1.

Hoewel het volgens L1 vooral om korte ritten gaat, bedraagt de ritprijs gemiddeld 67 euro. Het is onduidelijk hoe dat komt.

In een schriftelijke reactie zegt de gemeente Venlo tegen de Limburgse omroep dat de VVD'er zoveel taxiritten maakt omdat hij de portefeuille Economische Zaken heeft en omdat hij ook locoburgemeester is.

Wethouder in Helmond

Het is niet de eerste keer dat een wethouder in opspraak raakt door taxiritten. Twee jaar geleden viel in Helmond zelfs het gehele college van B&W over de grote hoeveelheid taxiritten van wethouder Tielemans. Hij declareerde ook ritten van en naar het café, naar eigen zeggen om te netwerken. Zijn jaarlijkse taxirekening was voor zover bekend overigens aanmerkelijk lager dan die van Satijn in Venlo.

Later stelde een onderzoekscommissie in Helmond vast dat de declaraties van Tielemans niet onrechtmatig waren. Het onderzoek naar de declaraties kostte 95.000 euro.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl