De oppositieleiders Buma, Roemer, Pechtold, Slob en Van Ojik tijdens het debat
NOS Nieuws

Regie Rutte schoot tekort, vindt oppositie

De oppositiepartijen in de Tweede Kamer zien weinig goeds in de manier waarop premier Rutte is omgegaan met de 'Teevendeal', die uiteindelijk leidde tot het aftreden van minister Opstelten en staatssecretaris Teeven. Ze vinden dat hij "de regie kwijt" was.

SP-leider Roemer: "Het is er na vandaag niet geloofwaardiger op geworden. Hij lijkt weinig grip te hebben op zijn ministersploeg. Rutte laat te veel nonchalance zien. Hij lijkt te denken: wat boeit het mij dat ik een minister verdedig die een paar dagen later moet aftreden."

Ook CDA-leider Buma ergert zich aan de manier waarop premier Rutte zich opstelt. "Met Verheijen was niets aan de hand, een paar dagen later was hij weg. Opstelten heeft een goed verhaal, een paar dagen later treedt hij af. Wil Rutte eerst eens nadenken voordat hij in de media dingen zegt?"

Puinhoop

"Maakte Rutte geen kardinale inschattingsfout?" D66-leider Pechtold vindt dat premier Rutte te veel vertrouwen heeft gehad in zijn minister en staatssecretaris. Hij vraagt zich af of Rutte wel genoeg heeft gedaan om het naadje van de kous te weten te komen.

Wat PVV-leider Wilders betreft moet het hele kabinet opstappen. "Wat een puinhoop ook op dat ministerie. Het lijkt wel de Nederlandse Bermudadriehoek. Alles raakt kwijt: het telefoontje met Van Rey, de witwasdeal met een crimineel en nu gelukkig ook de bewindslieden zelf. Niemand kan dit kabinet nog vertrouwen."

De oppositiepartijen verwijten regeringspartijen VVD en PvdA dat zij debatten over de kwestie hebben tegengehouden. Die ontkennen dat. Wel steunen zij nu het voorstel om een onafhankelijke onderzoekscommissie in te stellen.

Onderzoek naar Teevendeal

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl